A Beyond Two Souls a Quantic Dream által készített interaktív dráma akció-kalandjáték, ami 2013-ban jelent meg Playstation 3-ra, majd Ps4-re később Pc-re is.
A játékot először is kétféleképpen játszhatjuk. Az egyik amikor időrend szerint haladunk, a másik amikor random ugrálunk az időben. Az utóbbi az eredeti játékmenet.

A játék egy nagyon különleges történettel van ellátva. Jodie Holmes (Ellen Page) már kiskorában észrevette, hogy nem csak egyedül van, hanem egy másik lélekkel is együtt kell élnie, ami sokszor megkeseríti az ő életét. Ez azért is rosszul érinti őt, mert a nevelőszülei nem hisznek neki, amikor Aiden-ről beszél, vagyis a másik lélekről. Ezért úgy döntenek, hogy a lányt egy olyan helyre viszik, ahol a paranormális eseteket vizsgálják. Így kerül Jodie, Nathan Dawkins (Willem Dafoe) és Cole Freeman (Kadeem Hardison) felügyelete alá. Ők vizsgálják ki ennek a misztikus entitásnak a képességeit, amik olykor nagyon ijesztő eredményeket produkál. Aiden ugyanis képes mozgatni a tárgyakat, az elektromos vezetékeket buherálja, sőt az emberek testébe is beleköltözhet, de akár az emberekkel szemben is életveszélyes tud lenni. Ezt meglátva a nevelőszülők és az orvosok arra jutottak, hogy Jodie-t egy hosszabb időre be kell zárni egy olyan olyan helyre ahol az egész napját végig tudják követni kamerákon keresztül. Ezért a lánynak egy mesterségesen létrehozott lakásban kell élnie, amit később egyre nehezebben tud elviselni, mert nem mehet ki onnan.

Később ezt a képességét felhasználva a CIA-hoz kerül, ahol kemény kiképzésben vesz részt, majd olyan sok megpróbáltatáson, ami sokszor életveszélybe sodorja őt. Ebben a játékban is számítanak a döntéseink, mert azáltal alakulnak majd az események. A történet során Jodie-t és Aiden-t irányíthatjuk majd. Aiden irányítása viszont másabb, mert pontokat kell irányítanunk a megfelelő helyre, ami az erőt jelképezi. Viszont nem mehetünk nagyon távol Jodie-tól, amikor kilépünk a lány testéből. Playstation kontrollerrel viszont egyszerre ketten is játszhatjuk a játékot. Ehhez a videojátékhoz is készült magyar felirat, amit a Magnew-nak köszönhetünk.
Ha valaki szeretné megvenni a játékot akkor kedvezményes áron hozzájuthat az Epic Games vagy a Playstation Store-ban.