Minden ember elgondolkozott már azon, hogy milyen lenne a jövő, ha az emberek helyett robotok szolgálnák ki bennünket. Ezt a jövőbeni elképzelést dolgozta fel a Quantic Dream stúdió, amit egy single player, filmszerű játékként hoztak el a játékosoknak.

2038-ban járunk Detroitban, ahol az embereket különféle androidok szolgálják. Többféle android modell közül válogathatnak az emberek, akiket több típusba is sorolhatunk például: gyermeknevelő, takarító, nyomozó stb. A történet során három fő cselekményszálat ismerhetünk meg Kara, Connor és Markus személyében. Az ő sorsukról mi játékosok döntünk, ezért döntéseinknek hatása lesz az ő jövőjükre. A játék során bepillanthatunk az androidok életébe, ami nem éppen fenékig tejfel, mert rádöbbenek arra, hogy csak rabszolgaként vannak kezelve nem pedig emberi lényként. Ezért az androidok fellázadnak és követelik a szabadságukat. A mi döntésünk, hogy kinek az oldalára állunk. Érdemes kitérni még a játék zenei oldalára is, ami hűen tükrözi a karakterek érzelmeit és a város hangulatát. A grafika nagyon élethű, a mai elvárásoknak teljesen megfelel. A karaktereket animáció létrehozásával igazi emberekről mintázták, akik többnyire színészek.

A döntéseinket billentyűzeten egy betű lenyomásával vagy az egér segítségével tudjuk megtenni, gamepaddal pedig a szokásos módon. Ahogy haladunk a játékban láthatjuk, hogy mennyiféle választási lehetőségünk lehet egy fejezeten belül, amelyet egy idővonalon keresztül nézhetünk. Ebből kifolyólag több, mint negyven befejezése lehet a játéknak. Ezért akár többször is végigjátszhatjuk más választási lehetőségekkel a történetet és közben izgulhatunk hogy vajon miben fog változni az androidok sorsa. A játék először Playstation 4-re jelent meg, később pedig a pc-s játékosoknál is elérhetővé vált. Plusz pont, hogy a játékhoz készült magyar felirat is azoknak, akik nem tudnak angolul.