A Heavy Rain a Quantic Dream által fejlesztett interaktív film kategóriába sorolható. A történet főszereplője Ethan Mars, aki egy idilli környezetben él feleségével és két gyermekével. Élik a hétköznapi életüket, azonban történik egy baleset, ami miatt felborul a család eddigi élete, mert Jason fiuk egy autóbaleset miatt meghal. Ennek hatására különválnak a felesége és Ethan útjai. Ethan egyedül neveli egy szem fiát, Shaun-t, akivel nagyon elhidegültek a válás és a baleset óta. Egy játszótéri látogatás során viszont Shaun valahogy eltűnik, aztán kiderül, hogy valószínűleg az Origami gyilkos rabolhatta el, aki akkor szedte áldozatait. Itt jön a képbe a rendőrség, ahol nyomon követhetjük Norman Jayden FBI ügynök munkáját az esettel kapcsolatban. Ő egy sajátos technikával próbálja kideríteni a rejtélyt egy virtuális valóság segítségével, amit egy szemüvegen keresztül lát.

Egy másik szálon játszhatunk továbbá Scott Shelby-vel, aki magándetektívként nyomoz az Origami gyilkos után. Később hozzá csapódik az egyik áldozat anyja is, akivel együtt nyomoznak tovább. Közben Ethan feladatokat kap a gyilkostól, amik útmutatók ahhoz, hogy végül megtalálja a fiát. Ebben segítségére lesz egy fotós riporter, Madison Page, aki olykor a háttérben nyomoz és információt gyűjt a gyilkosról.

A játék alatti heves esőzés végigkíséri az egész történetet és annak bús, komor hangulatát is. A későbbiekben viszont megtudhatjuk ennek az esőnek a másik árnyoldalát is. A játék során olyan kérdések merülnek fel, amire nehéz lesz egyértelmű választ adnunk, ezért jól meg kell gondolnunk, mit választunk, mert annak fényében fog továbbfolytatódni az esemény. Olykor nagyon nehéz lesz a helyes döntést megtenni, viszont akadnak benne csavaros megoldások is.

Összességében ajánlom azoknak, akik szeretik a nyomozós, detektíves történeteket, viszont nem riadnak el a vér látványától.
A történet vége itt is mi rajtunk múlik. Végezetül itt vannak azok a platformok, amiken játszhatjuk a játékot: PS3, PS4, PC.