Egy olyan játékot fogok bemutatni, ami már 3 részt a magáénak tudhat. Az első rész még 2002-ben jelent meg, ami az akkori korhoz képest elég szép grafikával rendelkezik. Ez a játék főleg történetalapú és logikai feladatokat kell benne megoldanunk, hogy továbbhaladhassunk az utunkon. Főbb jellemzője, hogy a megszokott WASD irányítás helyett úgynevezett point-click játékmódot kapunk, ami annyit tesz, hogy kattintgatnunk kell, ha el akarunk jutni A-ból B-be.

Főhősnőnk Kate Walker New York-ból érkezett Valadiléne városába, hogy üzletet kössön a Voralberg automatagyárral. Azonban nem mennek olyan könnyen a dolgok, mivel időközben kiderül, hogy a gyár vezetője nemrégiben elhunyt és a régen halottnak hitt Hans Voralberg-et kell megtalálnunk, aki a gyár vezetőjének a testvére. Így hát útnak indulunk megkeresni Hans-ot majd útközben hozzánk csapódik egy Oscar nevű automata is, aki nagy segítségünkre lesz a keresésben.
A második részben immár Hans Voralbergg-el indulunk tovább, hogy eljussunk az általa nagyra becsült Szibériába. Azonban itt is nehézségekkel kell megküzdenünk, hogy továbbhaladhassunk a vonatunkkal. Hans nagyon legyengül az út során majd lebetegszik és a továbbiakban ezzel kell megküzdenünk, hogy meggyógyítsuk őt. Romansburgban egy kolostorba kerül, ahol a szerzetesek többé, kevésbé javítanak az állapotán, de sajnos később újra rosszul lesz, amin már csak a youkolok tudnak segíteni. A youkolok egy kis törzs tagjai, akik nagyon alacsony, tömzsi emberek és nomád életet élnek ezek mellett pedig nagyon tisztelik a mamutokat. Hans is nagyon szerette kiskorában a mamutokat és onnan jött neki az ötlet, hogy felkeresse az ő hazájukat. Ebben segítségére vannak a youkolok is, akik útmutatást adnak neki. Később végül eljutnak Szibériába, ahol Hans elvonul a mamutokkal.

A harmadik rész már egy sokkal jobb, a mai korhoz hű grafikát kapott, viszont az irányítás maradt a régi, amit én személy szerint nem bántam volna hogyha egy külső nézetes fps-re váltanak át. Na de a grafika cserébe kárpótol minket. Ebben a részben a youkol-ok lesznek a középpontban és nekik kell segítenünk, hogy elvándoroljanak, mert Valsemborban ragadtak. Ám nem lesz olyan könnyű dolgunk, mert nyomunkban lesz az ellenség, ami gátolja majd utunkat. A játék vége nem mondható befejezettnek, ezért reménykedhetünk abban, hogy a közeljövőben újra folytatódik Kate története.